15ο Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Συνέδριο 2011

Το 15ο Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Συνέδριο υπογραμμίζει και αναδεικνύει,  για μια ακόμη φορά, τον πρωταγωνιστικό ρόλο του φαρμακοποιού στην προαγωγή της δημοσίας υγείας. Ο φαρμακοποιός, ως επιστήμονας και ως επαγγελματίας, είναι στην πρώτη γραμμή επαφής  του  πολίτη  με  το  Σύστημα Υγείας.  Ουδείς  μπορεί  να  αμφισβητήσει  τον  ιδιαίτερο  και  μοναδικό  ρόλο  του  φαρμακοποιού, όπως  αυτός  εκφράζεται  μέσα  από  τη  διαπροσωπική  σχέση  που αναπτύσσει με τους ασθενείς του. Είναι σχέσεις ανθρώπινες, φιλικές και ιδιαίτερα χρήσιμες, διότι προσφέρουν ανιδιοτελώς πληροφορίες και συμβουλές μεγάλης αξίας για τη δημόσια υγεία. Ουδείς μπορεί,  επίσης,  να αμφισβητήσει  την  ανεκτίμητη  δράση  και  προσφορά  χιλιάδων  Ελλήνων  φαρμακοποιών  που άοκνα  υπηρετούν την έρευνα στην Ελλάδα και σε ολόκληρο τον κόσμο, κατακτώντας καθημερινά  νέα  πεδία  γνώσης  για  την  πρόληψη  και  τη  θεραπεία των ασθενειών.
Πρωτίστως ως φαρμακοποιός, ιδιότητα που πάντοτε με χαρακτηρίζει  και  την  οποία  με υπερηφάνεια  υπηρετώ,  χαιρετίζω  το  15ο Πανελλήνιο  Φαρμακευτικό  Συνέδριο.  Στην  κρίσιμη περίοδο  που σήμερα διανύει η χώρα μας, κάθε επαγγελματικός κλάδος έχει το χρέος να εκπέμψει εμπράκτως μηνύματα κοινωνικής προσφοράς, συλλογικής  υπευθυνότητας,  πίστης  στο  καθήκον, αισιοδοξίας  για το μέλλον του τόπου μας και επαναβεβαίωσης διαχρονικών αρχών και  αξιών.  Οι  υπηρετούντες  το  λειτούργημα  του  φαρμακοποιού, οφείλουμε να αποδεχόμαστε και να προβάλουμε μια δεοντολογικά ενδεδειγμένη συμπεριφορά απέναντι στον πολίτη και τον τόπο.
Διότι στην κρίσιμη αυτή εποχή,  η αποστολή μας  στο κοινωνικό γίγνεσθαι είναι καθοριστικής σημασίας, όχι μόνον για την προαγωγή της δημοσίας υγείας, αλλά και για την ίδια τη δέσμευση ευθύνης που  έχουμε  απέναντι  στην  επιστημονική  κοινότητα  και  το  κοινωνικό σύνολο.
Διονύσιος Φιλιώτης
Φαρμακοποιός
Πρόεδρος ΣΦΕΕ
Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ-ΛΙΛΛΥ

Recommended Posts