Διαδικτυακό σεμινάριο της EIPG με τίτλο: ”Προηγμένα Φαρμακευτικά Προϊόντα Θεραπείας: από την Επανάσταση στην Εξέλιξη των φαρμάκων που βασίζονται σε κύτταρα”

Αξιότιμα μέλη,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για το online σεμινάριο της EIPG σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Cork και την Ιρλανδική Ένωση Φαρμακοποιών (PIER) με τίτλο: ”Προηγμένα Φαρμακευτικά Προϊόντα Θεραπείας: από την Επανάσταση στην Εξέλιξη των φαρμάκων που βασίζονται σε κύτταρα” που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη  3 Οκτωβρίου 2023 και ώρα 17.00 CEST(16.00 BST), Ομιλητής: Maria Luisa Nolli

Σχετικά με τον ομιλητή

Η Maria Luisa Nolli είναι συνιδρύτρια και Διευθύνουσα Σύμβουλος της NCNbio, μιας εταιρείας που επικεντρώνεται στη Μεταφορά Βιομηχανικής Τεχνολογίας στη βιοτεχνολογία. Ήταν η ιδρύτρια και πρώην Διευθύνουσα Σύμβουλος της Areta International και ήταν η διευθύντρια του site της εταιρείας από το 2000 έως το 2012. Η Maria Luisa είναι επίσης συνιδρύτρια δύο πανεπιστημιακών spin off. Έφερε σε όλες αυτές τις εταιρείες την εμπειρία της στην κυτταρική βιολογία και την ανοσολογία, ωρίμασε ως επιστήμονας και επικεφαλής ομάδας στις πολυεθνικές εταιρείες της Dow Chemical ως Dow Lepetit, Merrell Dow, Marion Merrell Dow και Hoechst Marion Roussel. Έλαβε το διδακτορικό της δίπλωμα στις Βιολογικές Επιστήμες από το Πανεπιστήμιο της Παβίας και ήταν διδάκτορας στις Βρυξέλλες, την Παβία και τη Νάπολη. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου πολλών Ενώσεων, συμπεριλαμβανομένης της AFI, έχει κερδίσει βραβεία καινοτομίας και είναι μέλος της Επιτροπής Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας του Πανεπιστημίου του Μιλάνο. Είναι καθηγήτρια και είναι συγγραφέας ή συν-συγγραφέας περισσότερων από 60 δημοσιεύσεων και 11 διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας.

Επισκόπηση του Online Σεμιναρίου (Webinar)

Τα Φαρμακευτικά Προϊόντα Προηγμένης Θεραπείας (ATMP) βρίσκονται ως τομέας στα πλαίσια της νέας ιατρικής. Η επανάσταση είναι στη φύση αυτών των φαρμάκων και στις πρωτοποριακές νέες ευκαιρίες τους για τη θεραπεία ασθενειών. Η παρασκευή αυτών των φαρμάκων περιλαμβάνει μιας νέας γενιάς βιοαντιδραστήρα, τόσο αρθρωτών όσο και μιας χρήσης για αποκλειστικές παρτίδες και κατάλληλων για τη θεραπεία ενός μόνο ασθενή. Μαζί με τις απίστευτες ευκαιρίες των ATMPs, υπάρχουν προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν, όπως το κόστος-όφελος, η βιωσιμότητα από τα εθνικά συστήματα υγείας και η πρόσβαση σε μεγαλύτερο αριθμό ασθενών.

Μαθησιακά αποτελέσματα

Στο τέλος αυτού του διαδικτυακού σεμιναρίου θα είστε σε θέση να:

− Ορίσετε την τρέχουσα επανάσταση στην ιατρική και να κατανοήσετε τον ορισμό και την περιγραφή των ATMPs.

− Συγκρίνετε τις διαφορές μεταξύ συνθετικών μικρών μορίων και μονοκλωνικών αντισωμάτων.

− Περιγράψτε τη διαδικασία ανάπτυξης ενός ATMP, να ενημερωθείτε για το ιστορικό των ATMPs στην αγορά (CART Kymriah, Yescarta, Genic Therapy Luxturna) και να κατανοήσετε την επανάσταση της παρασκευής ATMP και τη μελλοντική τους παρασκευή.

− Ενημερωθείτε για τους κανονισμούς που οδηγούν στην ανάπτυξη των ATMPs.

− Αναγνωρίστε την έννοια της βιωσιμότητας αυτών των φαρμάκων από το NHS και την έννοια της πρόσβασης στους ασθενείς.

− Εκτιμήστε την εξέλιξη των ATMPs στη θεραπεία όχι μόνο αιματολογικών ασθενειών αλλά και των σταθερών όγκων.

Για να εγγραφείτε στο Online σεμινάριο (webinar)

Παρακαλούμε εγγραφείτε συμπληρώνοντας τη Φόρμα Εγγραφής εδώ ή  ακολουθήστε τον σχετικό σύνδεσμο στο φυλλάδιο του webinar εδώ.

Διατηρήστε αρχείο με τις λεπτομέρειες ροής του συμβάντος που θα εμφανίζονται στην οθόνη σας τη στιγμή της εγγραφής σας.

Συνεχιζόμενη εκπαίδευση

Μετά το online σεμινάριο (webinar) θα εκδοθεί βεβαίωση παρακολούθησης. Η συνεδρία θα είναι μία ώρα Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης.

Recommended Posts