Υποψήφιοι για τις εκλογές της ΠΕΦ 2017

Μετά την πρόσκληση της 8ης Σεπτεμβρίου 2017 για υποβολή υποψηφιοτήτων για την εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2017 για ανάδειξη νέου Δ.Σ. και Ελεγκτικής επιτροπής για τη θητεία 2017-2019 υποβλήθηκαν οι ακόλουθες υποψηφιότητες για το κάθε όργανο αντίστοιχα:
Διοικητικό Συμβούλιο
•    Βοβολίνης Σπυρίδων
•    Γκιρτής Κωνσταντίνος
•    Δήμος Βασίλειος
•    Ευθυμιοπούλου Μαργαρίτα
•    Κόλμαν Νικόλαος
•    Μπελτέ Ουρανία
•    Πανίδης Δημήτριος
•    Πανουτσόπουλος Γεώργιος
•    Ραυτόπουλος Χαρίλαος
•    Τσιτομενέας Αλέξανδρος
•    Χατζηδάκη Χριστίνα
Ελεγκτική Επιτροπή
•    Δρόσος Νικόλαος
•    Παπαχρίστου Μαρία
•    Σάββας Κυριαζής
Θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση σχετικά με τις λεπτομέρειες της εκλογικής διαδικασίας.
Διαβάστε παρακάτω  σύντομο βιογραφικό για τον κάθε υποψήφιο για το Δ.Σ.

Βοβολίνης Σπυρίδων
Σπουδές Φαρμακευτικής: Τεργέστη Ιταλίας
Εργασιακή εμπειρία:
14 χρόνια στη Φαρμακευτική Βιομηχανία (SKF, CIBA-GEIGY, NOVARTIS) σε θέσεις από Ιατρικός επισκέπτης (4 χρόνια) – Medical advisor (1 χρόνο) – Product manager (1 χρόνο) – Sales manager (3 χρόνια) – General manager (5 χρόνια)
8 χρόνια General manager στην εταιρία NEMSYS Θεραπευτικά ΕΠΕ (εταιρία πληροφορικής)
1 χρόνο ελεγκτής φαρμακοποιός (ΟΠΑΔ-ΟΑΕΕ)
7 χρόνια Νοσοκομειακός Φαρμακοποιός μέχρι σήμερα (Γ.Ν. Ελευσίνας “ΘΡΙΑΣΙΟ” – Πανεπιστημιακό Γ.Ν. “ΑΤΤΙΚΟΝ” – Γ.Ν. Νίκαιας Πειραιά “ΑΓ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ” – Γ.Ν. Ρόδου “Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ”)
Γκιρτής Κωνσταντίνος
Ο Κωνσταντίνος Γκιρτής γεννήθηκε το 1974 στην Αθήνα. Αποφοίτησε από το Τμήμα Φαρμακευτικής του Ε. Κ. Π. Α. με άριστα το 1996. Μετά από Mεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στη Συνθετική Φαρμακευτική Χημεία το 1998 στο ίδιο Τμήμα, μετέβη στο University of Michigan στις Η.Π.Α. για συνέχιση των σπουδών του. Επέστρεψε στην Ελλάδα το 2009 με PhD στην Φαρμακευτική Χημεία και Master στην Πολιτική της Υγείας. Έκτοτε εργάζεται στον ΕΟΦ στη Διεύθυνση Αξιολόγησης, Τμήμα Φαρμάκων Ανθρώπινης Χρήσης και ειδικότερα στην αξιολόγηση ογκολογικών φαρμάκων. Έχει ασχοληθεί με την ΠΕΦ ως αντιπρόεδρος Β 2015-2017, μέλος ΔΣ 2011-2013 και της Ελεγκτικής Επιτροπής 2013-2015.
Δήμος Βασίλειος
Γεννήθηκε και σπούδασε Φαρμακευτική στη Φλωρεντία. Επέστρεψε στην Ελλάδα όπου έλαβε το ΜΔΕ του κλινικού φαρμακοποιού από το τμήμα Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Αρχικά εργάστηκε ως ερευνητής φαρμακοποιός στο τμήμα νευροφαρμακολογίας του Πανεπιστημίου της Φλωρεντίας και στη συνέχεια ως κλινικός φαρμακοποιός (Oncology Pharmacist) της β΄ ογκολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Metropolitan, καθώς και στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο. Από το 2014 εργάζεται στην Φαρμακευτική βιομηχανία DEMO αρχικά ως στέλεχος φαρμακοεπαγρύπνησης, ενώ από το 2015 κατέχει τη θέση του Επιστημονικού και Ιατρικού Συμβούλου της εταιρείας και είναι υπεύθυνος του Ιατρικού τμήματος.
Έχει διδάξει επί σειρά ετών στις ειδικότητες βοηθών φαρμακοποιού και  τεχνικού φαρμάκων και καλλυντικών σε διάφορα εκπαιδευτικά ιδρύματα, μεταξύ των οποίων τα EΠΑΛ Τρίπολης και η Σιβητανίδειος Σχολή καθώς και σε φοιτητές Φαρμακευτικών και Ιατρικών σχολών στο πανεπιστημιακό φροντιστήριο CEPU ITALIA. Φέτος έχει επιτύχει ως πρώτος επιτυχών ωρομίσθιος καθηγητής για την διδασκαλία μαθημάτων στις ΕΠΑΣ και τα ΙΕΚ του ΟΑΕΔ Ν. Ηρακλείου και  Ρέντη Αττικής καθώς και στα ΙΕΚ της Σιβητανιδείου Σχολής.
Έχει λάβει μέρος σε μεγάλο αριθμό ογκολογικών κλινικών μελετών και έχει συμμετάσχει ως ομιλητής σε διάφορα επιστημονικά συνέδρια. Τέλος είναι VIP μέλος του Drug Safety Institute του Καναδά από το 2010.
Είναι παντρεμένος και έχει μια κόρη.
Ευθυμιοπούλου Μαργαρίτα
Φαρμακοποιός με εξειδίκευση στη Βιομηχανική Φαρμακευτική. Από το 2006 βρίσκεται στη θέση του Υπεύθυνου επιχειρησιακής Ανάπτυξης της Φαρμακοβιομηχανίας VIOFAR Ltd. Έχει διατελέσει Ταμίας (2015-2017), Γενική Γραμματέας του ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοποιών και Εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ένωσης των Φαρμακοποιών στην EIPG (2011-2013).
Κόλμαν Νικόλαος
Κωνσταντινουπολίτης, απόφοιτος Ζωγραφείου, φαρμακοποιός του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με διαδρομή στην φαρμακοβιομηχανία από θέσεις Δ/ντή Marketing, Επιχειρησιακής Ανάπτυξης, Κλάδου Φαρμάκων, Εταιρικών Υποθέσεων.
Πρόεδρος του Δ.Σ. Π.Ε.Φ., πρόεδρος του Συνδέσμου Ζωγραφειωτών, μέλος του ΔΣ της ΟΙ.ΟΜ.ΚΩ., ιδρυτικό μέλος της ΕΕΦΑΜ, συντακτική επιτροπή του επιστημονικού περιοδικού «Φαρμακευτική» συντάκτης στο λογοτεχνικό περιοδικό «Δεξαμενή», αρθρογράφος στην εφημερίδα «Ο Πολίτης».
Μπελτέ Ουρανία- Αναστασία
H Ουρανία – Αναστασία Μπελτέ είναι Φαρμακοποιός, απόφοιτος του Πανεπιστημίου Πατρών, PhD Φαρμακογνωσίας και Χημείας φυσικών προϊόντων του Πανεπιστημίου Πατρών. Έχει εργασθεί ως Υγειονομικός στο Ι.Κ.Α Πατρών και ως Νοσοκομειακός Φαρμακοποιός Ε.Σ.Υ στο «Τζάνειο» Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά. Είναι Φαρμακοποιός – Εκπαιδευτικός Β/θμιας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης με εικοσαετή εμπειρία και Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων στα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ). Είναι συνεργάτρια του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π) με αντικείμενα την σύνταξη ωρολογίων και αναλυτικών προγραμμάτων ΕΠΑ.Λ στον Τομέα Υγείας-Πρόνοιας-Ευεξίαςκαι την ειδικότητα Βοηθών Φαρμακείου. Είναι Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων και συμμετέχει στην ομάδα εργασίας του ΙΝ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ για την σύνταξη οδηγών σπουδών και της τράπεζας θεμάτων εξετάσεων πιστοποίησης των ΙΕΚ στην ειδικότητα Βοηθών φαρμακείου.
Στο συγγραφικό της έργο περιλαμβάνονται τα βιβλία για τα μαθήματα «Φαρμακευτική Τεχνολογία Ι&ΙΙ», «Συνταγολογία- Νομοθεσία- Βιβλία Φαρμακείου», τα οποία διδάσκονται στα τμήματα Βοηθών Φαρμακείου της Γ’ τάξης των ΕΠΑ.Λ και έχουν παραχωρηθεί αφιλοκερδώς στο Υπουργείο Παιδείας. Είναι συνσυγγραφέας του βιβλίου «Εργαστηριακός Οδηγός Φαρμακευτικής Τεχνολογίας Ι» το οποίο διδάσκεται της Β’ τάξης του Τομέα Υγείας-Πρόνοιας-Ευεξίας των ΕΠΑ.Λ.
Είναι επίσης συγγραφέας του βιβλίου «Βοηθός  Φαρμακείου – Πρακτική εφαρμογή στην ειδικότητα».
Διετέλεσε αναπληρωματικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ε.Φ, υπεύθυνη της ομάδας εργασίας για επαγγελματικά θέματα φαρμακοποιών στην εκπαίδευση- κατάρτιση.
Πανίδης Δημήτριος
Αποφοίτησε από το Τμήμα Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών (1996) και στη συνέχεια ακολούθησε κύκλο μεταπτυχιακών σπουδών που οδήγησε στην απόκτηση μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης (MSc) στην Κλινική Φαρμακευτική (1999) και διδακτορικού διπλώματος (PhD) στην Κλινική Φαρμακευτική – Φαρμακολογία (2005). Επίσης το 2006 ολοκλήρωσε κύκλο μεταδιδακτορικής έρευνας (post-doc) στο γνωστικό πεδίο της Κλινικής Φαρμακολογίας. Ομιλεί την Αγγλική και Γερμανική γλώσσα.
Από το 1997 είναι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοποιών (ΠΕΦ) στην οποία την τελευταία τετραετία (2013-17) δραστηριοποιείται ενεργά από τη θέση του Α’ Αντιπρόεδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της δίνοντας έμφαση στα οργανωτικά και εκπαιδευτικά θέματα. Στο παρελθόν υπήρξε επίσης ιδρυτικό μέλος και Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Μεταπτυχιακών Φοιτητών του Τμήματος Φαρμακευτικής Αθηνών. Διαθέτει επαγγελματική προϋπηρεσία τόσο στον ιδιωτικό τομέα στο χώρο της φαρμακευτικής βιομηχανίας (Ιατρικό Τμήμα & Τμήμα Ρυθμιστικών Υποθέσεων πολυεθνικής φαρμακευτικής εταιρείας) όσο και στο δημόσιο τομέα (Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων) με κύρια αρμοδιότητα τη διενέργεια επιθεωρήσεων κλινικών δοκιμών για λογαριασμό του ΕΟΦ και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ). Από το 2016 απασχολείται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή (European Commission) στο Joint Research Centre (Ιταλία) με κύριο αντικείμενο την ανάπτυξη επιστημονικών μεθοδολογικών εργαλείων, διαδικασιών και κατευθυντήριων οδηγιών για τη διεξαγωγή κλινικών μελετών με ιατροτεχνολογικά προϊόντα σύμφωνα με τις απαιτήσεις του προσφάτως δημοσιευμένου Ευρωπαϊκού Κανονισμού 2017/745.
Πανουτσόπουλος Γεώργιος
Πτυχιούχος φαρμακοποιός με Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στη Φαρμακογνωσία και Χημεία φυσικών προϊόντων του Τμήματος Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάστηκε ως ερευνητής φαρμακοποιός για 9 χρόνια στον τομέα Φαρμακογνωσίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ από το 2008 και μέχρι σήμερα εργάζεται ως φαρμακοποιός στη βιομηχανία σε υπέυθυνες θέσεις σε τμήματα Drug Regulatory Affairs, Pricing & Reimbursement, Pharmacovigilance, Medical Information, Food Supplements και Medical devices.
Είναι o Γενικός Γραμματέας της ΠΕΦ, μέλος του ΔΣ από το 2013 και της Ένωσης από το 1998. Από τον Μάιο του 2017 είναι αντιπρόεδρος στην EIPG ενώ εκπροσωπεί την Ελλάδα σε αυτό τον φορέα από το 2015. Τέλος, έχει θητεύσει ως Γενικός Γραμματέας και Πρόεδρος επί σειρά ετών (1999-2006) στο Σύλλογο Μεταπτυχιακών Φοιτητών Φαρμακευτικής Αθηνών (ΣΥ.ΜΕ.Φ.Φ.Α.).
Ραυτόπουλος Χαρίλαος
Φοίτησα στη φαρμακευτική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών στο διάστημα 1982-1987 και στη συνέχεια εκπόνησα στο Εργαστήριο Πειραματικής Φαρμακολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών (υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας Ζωής Παπαδοπούλου Νταιφώτη) διδακτορική διατριβή με θέμα τις υπναγωγές βενζοδιαζεπίνες. Eίμαι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σε Marketing (MBA) και στη Διαχείριση Υπηρεσιών Υγείας. Είχα την τιμή να διατελέσω ταμίας της ΠΕΦ από το 2011 ως το 2015, όπου με την προσπάθεια όλων των μελών ΔΣ καταφέραμε να καταλήξουμε με ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, παρά τις αντίξοες συνθήκες που επικρατούσαν και εξακολουθούν να επικρατούν στη φαρμακευτική αγορά.
Τσιτομενέας Αλέξανδρος
Ο Αλέξανδρος Τσιτομενέας είναι απόφοιτος της Φαρμακευτικής σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος MBA (Master in Business Administration) του ALBA Graduate Business School. Έχει εργαστεί στη Pfizer Hellas ενώ τα τελευταία 3 έτη απασχολείται στην Elpen Α.Ε. κατέχοντας τη θέση του Business Development  Manager.
Χατζηδάκη Χριστίνα
Είμαι  φαρμακοποιός, απόφοιτος του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών , επικεφαλής του Τμήματος Εταιρικών Υποθέσεων της εταιρείας WINMEDICA AE.
Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα.  Ξεκίνησα την καριέρα μου εργαζόμενη σε ελληνική φαρμακοβιομηχανία (Farmanic ΑΒΕΕ τώρα IASIS PHARMA ), όπου παρέμεινα για 12 χρόνια έχοντας θέσεις διαφορετικής ευθύνης , με σημαντικότερες αυτήν της Υπεύθυνης Ποιοτικού Ελέγχου και αργότερα της Υπεύθυνης  Παραγωγής και Εργοστασίου. Εχω εργαστεί ως υπεύθυνη κανονιστικών υποθέσεων (regulatory affairs) αλλά και άλλων τμημάτων του Market Access της Novartis Hellas ΑΕΒΕ , για όλα τα προϊόντα της  εταιρείας (2000-2016) . Ασχολήθηκα ενεργά με τα ιατροτεχνολογικά προϊόντα και ιδιαίτερα με τα in vitro διαγνωστικά, ιδρύοντας με συναδέλφους την εταιρεία R&D Diagnostics ΕΠΕ, με κύρια προϊόντα διαγνωστικά kit για έλεγχο PKU, G6PD, γαλακτόζης σε νεογνά. Μέλος σε ελληνικές επιστημονικές εταιρείες και στην RAPS (Regulatory Affairs Professionals Society). Ως φαρμακοποιός, πιστεύω ότι μπορώ, έχοντας τις ίδιες ανησυχίες με εσάς και βλέποντας πως πλήττεται συνολικά ο κλάδος μας, να εργαστώ συλλογικά και με συνέπεια για την εξεύρεση λύσεων που θα είναι επωφελείς για όλους. Η πολυετής εμπειρία μου στο χώρο του φαρμάκου μου έχει δείξει ότι ακόμη και στα πιο δύσκολα προβλήματα η υπευθυνότητα , η αποφασιστικότητα, η συνεχής επαφή με τα προβλήματα και η συλλογική εργασία αποτελούν μονόδρομο για την εξεύρεση λύσης.

Recommended Posts