Σύντομα Βιογραφικά Υποψηφίων για το νέο Δ.Σ. της ΠΕΦ (2015)

Οι υποψήφιοι για το νέο Δ.Σ. της Π.Ε.Φ. στις εκλογές της 11ης Οκτωβρίου είναι οι ακόλουθοι (με αλφαβητική σειρά):

    Αλεξόπουλος Ευάγγελος του Χρήστου
    Βοβολίνης Σπυρίδων του Δημητρίου
    Γκιρτής Κωνσταντίνος του Γεωργίου
    Δήμος Βασίλειος του Ευαγγέλου
    Ευθυμιοπούλου Μαργαρίτα του Ηλία
    Κόλμαν Νικόλαος του Θεοδώρου
    Μπελτέ Ουρανία- Αναστασία του Ιωάννη
    Νάκος Χαράλαμπος του Γεωργίου
    Πανίδης Δημήτριος του Ευαγγέλου
    Πανουτσόπουλος Γεώργιος του Ιωάννη
    Ραυτόπουλος Χαρίλαος του Αλεξάνδρου
    Τσιτομενέας Αλέξανδρος του Βασιλείου
    Χατζηδάκη Χριστίνα του Ιωάννη

Αλεξόπουλος Ευάγγελος του Χρήστου
Εργάζομαι στο Τμήμα Παραγωγής της εταιρείας BOEHRINGER INGELHEIM ELLAS A.E για τα τελευταία 11 χρόνια .Έχω εργαστεί στο παρελθόν στο τμήμα έρευνας και κατόπιν παραγωγής Αναπτυσσόμενης Ελληνικής Εταιρείας.Είμαι ενεργό μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοποιών για πάνω από 14 χρόνια και έχω τελέσει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της  ΠΕΦ προ τετραετίας.Κατά την περίοδο των Σπουδών μου, έχω τελέσει Πρόεδρος του Συμβουλίου Φοιτητών της Φαρμακευτικής Σχολής Θεσσαλονίκης.
Βοβολίνης Σπυρίδων του Δημητρίου
Σπουδές Φαρμακευτικής: Τεργέστη Ιταλίας
Εργασιακή εμπειρία:
14 χρόνια στη Φαρμακευτική Βιομηχανία (SKF, CIBA-GEIGY, NOVARTIS) σε θέσεις από Ιατρικός επισκέπτης (4 χρόνια) – Medical advisor (1 χρόνο) – Product manager (1 χρόνο) – Sales manager (3 χρόνια) – General manager (5 χρόνια)
8 χρόνια General manager στην εταιρία NEMSYS Θεραπευτικά ΕΠΕ (εταιρία πληροφορικής)
1 χρόνο ελεγκτής φαρμακοποιός (ΟΠΑΔ-ΟΑΕΕ)
5 χρόνια Νοσοκομειακός Φαρμακοποιός μέχρι σήμερα (Γ.Ν. Ελευσίνας “ΘΡΙΑΣΙΟ” – Πανεπιστημιακό Γ.Ν. “ΑΤΤΙΚΟΝ” – Γ.Ν. Νίκαιας Πειραιά “ΑΓ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ” – Γ.Ν. Ρόδου “Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ”)
Γκιρτής Κωνσταντίνος του Γεωργίου
Ο Κωνσταντίνος Γκιρτής γεννήθηκε το 1974 στην Αθήνα. Αποφοίτησε από το Τμήμα Φαρμακευτικής του Ε. Κ. Π. Α. με άριστα το 1996. Μετά από Mεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στη Συνθετική Φαρμακευτική Χημεία το 1998 στο ίδιο Τμήμα, μετέβη στο University of Michigan στις Η.Π.Α. για συνέχιση των σπουδών του. Επέστρεψε στην Ελλάδα το 2009 με PhD στην Φαρμακευτική Χημεία και Master στην Πολιτική της Υγείας. Έκτοτε εργάζεται στον ΕΟΦ στη Διεύθυνση Αξιολόγησης, Τμήμα Φαρμάκων Ανθρώπινης Χρήσης και ειδικότερα στην αξιολόγηση ογκολογικών φαρμάκων. Έχει ασχοληθεί με την ΠΕΦ ως μέλος ΔΣ 2011-2013 και της Ελεγκτικής Επιτροπής 2013-2015.
Δήμος Βασίλειος του Ευαγγέλου
Γεννήθηκε και σπούδασε Φαρμακευτική στη Φλωρεντία. Επέστρεψε στην Ελλάδα όπου έλαβε το ΜΔΕ του κλινικού φαρμακοποιού από το τμήμα Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Αρχικά εργάστηκε ως ερευνητής στο τμήμα νευροφαρμακολογίας του Πανεπιστημίου της Φλωρεντίας και στη συνέχεια ως κλινικός φαρμακοποιός (Oncology Pharmacist) της β΄ ογκολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Metropolitan, καθώς και στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο. Σημερα εργάζεται στην Φαρμακευτική βιομηχανία DEMO στο τμήμα φαρμακοεπαγρύπνησης και ως επιστημονικός και ιατρικός συμβουλος της εταιρείας. Εχει διδάξει επί σειρά ετών σε διάφορα εκπαιδευτικά ιδρύματα, μεταξύ των οποίων τα EΠΑΛ Τρίπολης, η Σιβητανίδειος Σχολή και το πανεπιστημιακό φροντιστήριο CEPU ITALIA. Επίσης έχει λάβει μέρος σε μεγάλο αριθμό ογκολογικών κλινικών μελετών και έχει συμμετάσχει ως ομιλητής σε διάφορα επιστημονικά συνέδρια. Τέλος είναι VIP μέλος του Drug Safety Institute του Καναδά από το 2010.
Ευθυμιοπούλου Μαργαρίτα του Ηλία
Φαρμακοποιός με εξειδίκευση στη Βιομηχανική Φαρμακευτική. Από το 2006 βρίσκεται στη θέση του Υπεύθυνου επιχειρησιακής Ανάπτυξης της Φαρμακοβιομηχανίας VIOFAR Ltd.Έχει διατελέσει Γενική Γραμματέας του ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοποιών και Εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ένωσης των Φαρμακοποιών στην EIPG (2011-2013)
Κόλμαν Νικόλαος του Θεοδώρου
Κωνσταντινουπολίτης, απόφοιτος Ζωγραφείου, φαρμακοποιός του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με διαδρομή στην φαρμακοβιομηχανία από θέσεις Δ/ντή Marketing, Επιχειρησιακής Ανάπτυξης, Κλάδου Φαρμάκων, Εταιρικών Υποθέσεων.
Πρόεδρος του Συνδέσμου Ζωγραφειωτών, εκλέκτορας ΟΙ.ΟΜ.ΚΩ., μέλος του Δ.Σ. Π.Ε.Φ., ιδρυτικό μέλος της ΕΕΦΑΜ, συντάκτης στο λογοτεχνικό περιοδικό «Δεξαμενή», αρθρογράφος στην εφημερίδα «Ο Πολίτης».
Μπελτέ Ουρανία- Αναστασία του Ιωάννη
Φαρμακοποιός, απόφοιτος Πανεπιστημίου Πατρών, PhD Φαρμακογνωσίας και Χημείας φυσικών προϊόντων. Εργάσθηκα στο ΙΚΑ Πατρών, στο Τζάνειο Νοσ. Πειραιά Φαρμακοποιός ΕΣΥ και σήμερα Φαρμακοποιός- Εκπαιδευτικός Β/θμιας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης. Συγγραφέας δύο βιβλίων που διδάσκονται επίσημα στα τμήματα Βοηθών Φαρμακείου στα ΕΠΑΛ.
Νάκος Χαράλαμπος του Γεωργίου
Ημερομηνία Γέννησης: 22/01/1989
Εκπαίδευση:
Μεταπτυχιακός Φοιτητής Οικονομικών Υγείας και Φαρμακοοικονομίας στο Πανεπιστήμιο Pompeu Fabra, Barcelona School of Management (2014-ongoing)
Πτυχιούχος τμήματος Φαρμακευτικής Πανεπιστημίου Πατρών (2006-2013)
Ειδίκευση 3 μηνών στη Φαρμακευτική Τεχνολογία στο τμήμα Φαρμακευτικής Πανεπιστημίου Βελιγραδίου, Σερβία, συμμετέχοντας σε πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών, υπό την αιγίδα του Παγκοσμίου Συλλόγου Φοιτητών Φαρμακευτικής (2010-2011)
Απόφοιτος Overseas Family School, Σιγκαπούρη (2004-2006)
Επαγγελματική Σταδιοδρομία:
Safety Officer στο PV & Safety Department, Zeincro Hellas S.A. (2014-ongoing)
Ειδικευόμενος στα τμήματα Regulatory Affairs, Quality Assurance, Zeincro Hellas S.A. (2013-2014)
Συνιδρυτής και Πρόεδρος της Επιστημονικής Εταιρείας Φοιτητών Φαρμακευτικής Ελλάδος (2010-2011)
Γενικός Γραμματέας Ευρωπαϊκού Συλλόγου Φοιτητών Φαρμακευτικής (ΕΡSA)
Πανίδης Δημήτριος του Ευαγγέλου
Αποφοίτησε από το Τμήμα Φαρμακευτικής Αθηνών (1996) και στη συνέχεια ακολούθησε κύκλο μεταπτυχιακών σπουδών αποκτώντας μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης (MSc) στην Κλινική Φαρμακευτική (1999) και διδακτορικό δίπλωμα (PhD) στην Κλινική Φαρμακευτική -Φαρμακολογία (2005). Το 1997 απέκτησε την άδεια εξασκήσεως του φαρμακευτικού επαγγέλματος στην Ελλάδα. Ομιλεί την Αγγλική και Γερμανική γλώσσα.Από το 1997 είναι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοποιών (ΠΕΦ) και τη διετία 2013 –2015 διατέλεσε Α’ Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της. Υπήρξε επίσης ιδρυτικό μέλος και Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Μεταπτυχιακών Φοιτητών του Τμήματος Φαρμακευτικής Αθηνών. Διαθέτει επαγγελματική προϋπηρεσία τόσο στον ιδιωτικό τομέα στο χώρο της φαρμακευτικής βιομηχανίας (Ιατρικό Τμήμα & Τμήμα Ρυθμιστικών Υποθέσεων πολυεθνικής φαρμακευτικής εταιρείας) όσο και στο δημόσιο τομέα (Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων) όπου εργάζεται σήμερα ως Ειδικό Επιστημονικό Προσωπικό στο Τμήμα Κλινικών Δοκιμών του ΕΟΦ.
Πανουτσόπουλος Γεώργιος του Ιωάννη
Είμαι πτυχιούχος φαρμακοποιός με Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στη Φαρμακογνωσία και Χημεία φυσικών προϊόντων του Τμήματος Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάστηκα ως ερευνητής φαρμακοποιός από το 1998 εως το 2007 στον τομέα Φαρμακογνωσίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 2008 και μέχρι σήμερα απασχολούμαι στο χώρο της Ελληνικής Φαρμακευτικής βιομηχανίας και σε θέσεις που σχετίζονται με Κανονιστικές υποθέσεις, Τιμολόγηση – Αποζημίωση, Φαρμακοεπαγρύπνηση, Ιατρική ενημέρωση στο πεδίο των φαρμακευτικών προϊόντων, συμπληρωμάτων διατροφής και ιατροτεχνολογικών προϊόντων.  Είμαι μέλος της ΠΕΦ από το 1998 ενώ από το 2013 συμμετέχω στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης. Είμαι διαχειριστής της ιστοσελίδας της ΠΕΦ και των λογαριασμών της στο facebook και στο twitter. Τέλος, υπήρξα Γενικός Γραμματέας και Πρόεδρος επί σειρά ετών (1999-2006) στο Σύλλογο Μεταπτυχιακών Φοιτητών Φαρμακευτικής Αθηνών (ΣΥ.ΜΕ.Φ.Φ.Α.).
Ραυτόπουλος Χαρίλαος του Αλεξάνδρου
Φοίτησα στη φαρμακευτική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών στο διάστημα 1982-1987 και στη συνέχεια εκπόνησα στο Εργαστήριο Πειραματικής Φαρμακολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών (υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας Ζωής Παπαδοπούλου Νταιφώτη) διδακτορική διατριβή με θέμα τις υπναγωγές βενζοδιαζεπίνες. Eίμαι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σε Marketing (MBA) και στη Διαχείριση Υπηρεσιών Υγείας. Έχω την τιμή να διατελέσω ταμίας της ΠΕΦ κατά τις τελευταίες δύο διετίες, όπου με την προσπάθεια όλων των μελών ΔΣ καταφέραμε να καταλήξουμε με ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, παρά τις αντίξοες συνθήκες που επικρατούσαν και εξακολουθούν να επικρατούν στη φαρμακευτική αγορά.
Τσιτομενέας Αλέξανδρος του Βασιλείου
Ο Αλέξανδρος Τσιτομενέας είναι απόφοιτος της Φαρμακευτικής σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τελειόφοιτος του MBA (Master in Business Administration) του ALBA Graduate Business School. Έχει εργαστεί στο τμήμα Sales & Marketing της Pfizer Hellas επί 7 έτη ενώ τώρα κατέχει τη θέση του Public Affairs & Market Access Associate στην Elpen Α.Ε.
Χατζηδάκη Χριστίνα
Είμαι  φαρμακοποιός, απόφοιτος του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών , επικεφαλής του Τμήματος κανονιστικών υποθέσεων (regulatory affairs) της Novartis Hellas ΑΕΒΕ. Εργάστηκα αρχικά ως υπεύθυνη  κανονιστικών υποθέσεων (regulatory affairs) του τμήματος Consumer Health και από το 2008 έως σήμερα,  ως υπεύθυνη του ιδίου αλλά και άλλων τμημάτων  του Market Access, για όλα τα προϊόντα της  εταιρείας. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα . Ξεκίνησα την καριέρα μου εργαζόμενη σε ελληνική φαρμακοβιομηχανία (Farmanic ΑΒΕΕ), όπου παρέμεινα για 12 χρόνια έχοντας θέσεις διαφορετικής ευθύνης , με σημαντικότερες αυτήν της Υπεύθυνης Ποιοτικού Ελέγχου και αργότερα της Υπεύθυνης  Παραγωγής και Εργοστασίου. Ασχολήθηκα ενεργά με τα ιατροτεχνολογικά προϊόντα και ιδιαίτερα με τα in vitro διαγνωστικά, ιδρύοντας με συναδέλφους την εταιρεία R&D Diagnostics ΕΠΕ, με κύρια προϊόντα διαγνωστικά kit για έλεγχο PKU, G6PD, γαλακτόζης σε νεογνά. Μέλος σε ελληνικές επιστημονικές εταιρείες και στην RAPS (Regulatory Affairs Professionals Society). Ως φαρμακοποιός, πιστεύω ότι μπορώ, έχοντας τις ίδιες ανησυχίες με εσάς και βλέποντας πως πλήττεται συνολικά ο κλάδος μας, να εργαστώ συλλογικά και με συνέπεια για την εξεύρεση λύσεων που θα είναι επωφελείς για όλους. Η πολυετής εμπειρία μου στο χώρο του φαρμάκου μου έχει δείξει ότι ακόμη και στα πιο δύσκολα προβλήματα η υπευθυνότητα , η αποφασιστικότητα, η συνεχής επαφή με τα προβλήματα και η συλλογική εργασία αποτελούν μονόδρομο για την εξεύρεση λύσης.

Recommended Posts