Απολογισμός Σεμιναρίου Regulatory Affairs – Market Access

Η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοποιών, πιστή στο ραντεβού της με την συνεχιζόμενη επαγγελματική εκπαίδευση των μελών της (και όχι μόνο), πραγματοποίησε με επιτυχία, στις 19 Ιουνίου 2017 στην αίθουσα Ρήγας Φεραίος του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών, εκπαιδευτικό σεμινάριο διάρκειας 6 ωρών με γνωστικό αντικείμενο: “Regulatory Affairs – Market Access”. Το σεμινάριο παρακολούθησαν συνάδελφοι, μέλη της Π.Ε.Φ. και άλλοι επαγγελματίες από περισσότερες από 15 φαρμακευτικές εταιρίες που απασχολούνται στο πεδίο των φαρμακευτικών εγκρίσεων και των κανονιστικών υποθέσεων στην Ελλάδα. Εισηγητές στο σεμινάριο αυτό ήταν οι κ.κ. Ιωάννης Κυριόπουλος (Ομότιμος Καθηγητής, Τομέας Οικονομικών της Υγείας, ΕΣΔΥ), Κωνσταντίνος Αθανασάκης (Οικονομολόγος Υγείας, Συνεργάτης Ερευνητής του Τομέα Οικονομικών της Υγείας, ΕΣΔΥ), Ιωάννης Μαργαρός (Market Access Lead Greece, Takeda ), Γεώργιος Πανουτσόπουλος (Regulatory Affairs, Pricing & Reimbursement Manager, Genepharm, Γεν. Γραμματέας Π.Ε.Φ.) και Πάρις Μποσκόπουλος (Φαρμακοποιός, Σύμβουλος Επιχειρήσεων, Επίτιμο μέλος Π.Ε.Φ).

Αυτό ήταν το 6ο στη σειρά σεμινάριο που διοργάνωσε η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοποιών τα τελευταία 3 χρόνια και εντάσσεται στο στρατηγικό πλάνο και την καταστατική δέσμευση της ΠΕΦ για την παροχή συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης και εκπαίδευσης προς στα μέλη της. Η επισήμανση αυτή έγινε και κατά την εισαγωγική του ομιλία στο σεμινάριο από τον πρόεδρο της ΠΕΦ κ. Νικόλαο Κόλμαν, ο οποίος αναφέρθηκε και στο σχεδιασμό της Ένωσης για τους επόμενους μήνες. Ο σχεδιασμός αυτός κορυφώνεται με τη μεγαλύτερη εκδήλωση που διοργανώνει η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοποιών κάθε δύο χρόνια, το 18ο Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Συνέδριο, το οποίο θα διεξαχθεί στο Ζάππειο Μέγαρο στις 6-7-8 Οκτωβρίου 2017.

Ο κ. Αλέξανδρος Τσιτομενέας, ειδικός γραμματέας της ΠΕΦ, αφού παρουσίασε τους κ.κ. εισηγητές στο ακροατήριο, επεσήμανε ότι αυτό το σεμινάριο αποτελεί το πρώτο μέρος μιας μεγαλύτερης ενότητας που θα ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο, λίγο πριν το 18ο Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Συνέδριο και που θα αφορά σε ένα διήμερο σεμινάριο που θα εστιάζει στα οικονομικά της Υγείας και την αποτελεσματικότερη πρόσβαση των ασθενών στην τεκμηριωμένη και αποτελεσματική θεραπεία. Τέλος, ευχαρίστησε το μέλος της ΠΕΦ κ. Ιωάννη Πετράκη για την υποστήριξη και τη συμβολή του στην οργάνωση του παραπάνω σεμιναρίου.

Recommended Posts