Απολογισμός σεμιναρίου: “Αξιολόγηση και Αποζημίωση φαρμάκων: Νέα δεδομένα”

Η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοποιών, πιστή στο ραντεβού της με την συνεχιζόμενη επαγγελματική εκπαίδευση, πραγματοποίησε με επιτυχία στις 16 Μαρτίου 2018 στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, εκπαιδευτικό σεμινάριο διάρκειας 9 ωρών με γνωστικό αντικείμενο: “Αξιολόγηση και Αποζημίωση φαρμάκων: Νέα δεδομένα”.
Το σεμινάριο παρακολούθησαν συνάδελφοι – μέλη της Π.Ε.Φ. και άλλοι επαγγελματίες από περισσότερες από 25 φαρμακευτικές εταιρίες που απασχολούνται στο πεδίο των κανονιστικών υποθέσεων και των φαρμακευτικών εγκρίσεων στην Ελλάδα.

Εισηγητές στο σεμινάριο αυτό ήταν οι κ.κ. Μάγδα Χατζίκου (Partner, PharmEcons Easy Access), Eυγενία. Σταμούλη (Founding Partner, PharmEcons Easy Access & Visiting Research Fellow, University of York, Department of Health Economics), Δημήτρης Κούβελας (Καθηγητής Φαρμακολογίας Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Πρόεδρος Επιτροπής Λίστας Αποζημίωσης Φαρμάκων), Χρήστος Μαρτάκος (Corporate Affairs Director, Pharmaserve-Lilly), Βασίλης Κοντοζαμάνης (πρώην Πρόεδρος ΕΟΦ, πρώην Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας), Δρ. Ιωάννης Υφαντόπουλος (Καθηγητής Κοινωνικής Πολιτικής και Διοίκησης, Πανεπιστημίου Αθηνών), Μαίρη Γείτονα (Καθηγήτρια Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου), Γεωργία Γεωργιάδου (πρώην Γενική Επιθεωρήτρια Ελέγχου ΕΟΠΥΥ –ΥΠΕΔΥΦΚΑ).

Αυτό ήταν το 7ο στη σειρά σεμινάριο που διοργάνωσε η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοποιών τα τελευταία 4 χρόνια. “Η Π.Ε.Φ. έμπρακτα υποστηρίζει τη σημασία της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης στους επαγγελματίες του φαρμακευτικού κλάδου και ευελπιστεί να ενώσει αποτελεσματικά και σύγχρονα τον επαγγελματισμό, την γνώση και τη δεοντολογία” ανέφερε στο εναρκτήριο μήνυμα του ο πρόεδρος της Π.Ε.Φ. κ. Νικόλαος Κόλμαν ενώ η αντιπρόεδρος της Π.Ε.Φ. και συντονίστρια του σεμιναρίου κυρία Χριστίνα Χατζηδάκη τόνισε, ότι “η συστηματική επιμόρφωση των στελεχών της αγοράς για τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο της αξιολόγησης και αποζημίωσης φαρμάκων είναι επιτακτική ανάγκη για την εύρυθμη λειτουργία του συστήματος υγείας της χώρας. Η Π.Ε.Φ. ακολουθώντας το στρατηγικό της πλάνο και την καταστατική της δέσμευση  για την παροχή συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης και εκπαίδευσης, δεσμεύεται για την συνέχιση και την ποιοτική αναβάθμιση τέτοιων δράσεων”. Μέχρι την επόμενη φορά λοιπόν, ευχαριστούμε όλους όσους συμμετείχαν στο σεμινάριο μας καθώς και την Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας και τον Σύνδεσμο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος για την υποστήριξη τους!

 
 
 
 
 

Recommended Posts