Έφυγε ο καθηγητής Γεώργιος Φώσκολος.

Το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοποιών εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για την απώλεια του εκλεκτού μας Δασκάλου και Ομότιμου Καθηγητή Φαρμακευτικής Χημείας, Γεωργίου Φώσκολου.
Ο καθηγητής Γεώργιος Φώσκολος ήταν απόφοιτος του τμήματος Φαρμακευτικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (1968) με διδακτορικό στη Φαρμακευτική Χημεία (1972). Ξεκίνησε την ακαδημαϊκή του σταδιοδρομία ως τακτικός βοηθός του εργαστηρίου Φαρμακευτικής Χημείας (1975) για να συνεχίσει ως επιμελητής στο ίδιο εργαστήριο (1982). Το 1982 ανακηρύσσεται μόνιμος λέκτορας του τμήματος Φαρμακευτικής του ΕΚΠΑ στο οποίο και υπηρέτησε για 32 χρόνια φτάνοντας μέχρι την ανώτερη ακαδημαϊκή βαθμίδα, αυτή του Καθηγητή Φαρμακευτικής Χημείας.

Διετέλεσε επί σειρά ετών ως Διευθυντής του εργαστηρίου Φαρμακευτικής Χημείας (1992-1995), Διευθυντής του τομέα Φαρμακευτικής Χημείας (1995-2013), Αναπληρωτής Πρόεδρος (1997-1999) και Πρόεδρος του τμήματος Φαρμακευτικής (1999-2001) επιτελώντας παράλληλα με το σημαντικό ακαδημαϊκό του έργο και σπουδαίες διοικητικές υπηρεσίες στο τμήμα Φαρμακευτικής του ΕΚΠΑ.

Το 2015 στο πλαίσιο του 17ου Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συνεδρίου, ο ομότιμος Καθηγητής Γεώργιος Φώσκολος τιμήθηκε για την συνολική προσφορά του στη Φαρμακευτική επιστήμη αλλά και για το ήθος του, από το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοποιών.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοποιών εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του. Αιωνία, η μνήμη του.

Recommended Posts