Διαδικτυακό σεμινάριο της EIPG με τίτλο: ”Oral Colon Drug Delivery: Design Strategies”

Αξιότιμα μέλη,

Την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 17.00 CEST(16.00 GMT) θα πραγματοποιηθεί  το online σεμινάριο της EIPG σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Cork και την Ιρλανδική Ένωση Φαρμακοποιών (PIER) με τίτλο: ”Oral Colon Drug Delivery: Design Strategies ” με ομιλήτρια την Anastasia Foppoli.

Η Anastasia Foppoli είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στη Φαρμακευτική Σχολή του Πανεπιστημίου του Μιλάνου. Αφού αποφοίτησε από τη Σχολή Χημείας και Φαρμακευτική Τεχνολογίας στο Πανεπιστήμιο του Μιλάνου το 1998, απέκτησε διδακτορικό από το Πανεπιστήμιο του Κάλιαρι. Το 1999 παρακολούθησε τη Φαρμακευτική Σχολή του Πανεπιστημίου της Μινεσότα ως επισκέπτρια επιστήμονας, ασχολούμενη με τη μελέτη των ιδιοτήτων στερεάς κατάστασης φαρμάκων και εκδόχων. Είναι συγγραφέας περισσότερων από 60 δημοσιεύσεων, συμπεριλαμβανομένων ερευνητικών εργασιών, κριτικών, κεφαλαίων βιβλίων και διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας στον τομέα χορήγησης φαρμάκων και παρουσίασε πολυάριθμες διαλέξεις σε εθνικά και διεθνή συνέδρια. Τα τρέχοντα ερευνητικά της ενδιαφέροντα, στο πλαίσιο της ερευνητικής ομάδας GazzaLaB, αφορούν το σχεδιασμό και την παρασκευή συμβατικών και τροποποιημένης απελευθέρωσης από του στόματος δοσολογικών μορφών. Υπηρετεί στο Editorial Advisory Board του Journal of Pharmaceutical Sciences (Elsevier, Amsterdam, NL),στο Pharmaceutics (MDPI, Basel, CH) και είναι ομότιμη κριτής σε πολλά σημαντικά περιοδικά στον τομέα της φαρμακευτικής τεχνολογίας. Είναι μέλος των SITELF, SCI, CRS Italy Local Chapter και AFI.

Το GazzaLaB, είναι μια διεθνώς αναγνωρισμένη Ερευνητική Ομάδα για τη Βιοφαρμακευτική και τη Φαρμακευτική Τεχνολογία, που ιδρύθηκε το 1993. Τα κύρια ερευνητικά θέματα περιλαμβάνουν συμβατικές στερεές δοσολογικές μορφές, προ-σκευάσματα, στερεής κατάστασης συστήματα χορήγησης φαρμάκων, εστιάζοντας ιδιαίτερα στην παρατεταμένη και παλμική αποδέσμευση, στα γαστροσυστολικά και συστήματα του παχέος εντέρου. Μεταξύ των μελετηθέντων φαρμακευτικών διεργασιών, ιδιαίτερο ενδιαφέρον αφιερώθηκε στη δισκιοποίηση, την επίστρωση με ψεκασμό, την επίστρωση σε σκόνη, τη σφαιριοποίηση, την εξώθηση-σφαιριοποίηση, το HME, την εκτύπωση 3D/4D και τη χύτευση με έγχυση.

Επισκόπηση του Online Σεμιναρίου (Webinar)

Aυξανόμενο ενδιαφέρον υπάρχει για τα συστήματα χορήγησης φαρμάκων ικανά να ελέγχουν την περιοχή της αποδέσμευσης. Από αυτή την άποψη, η χορήγηση φαρμάκου στο παχύ εντέρο έχει προταθεί για την τοπική θεραπεία φλεγμονωδών ασθενειών του εντέρου, τον έλεγχο της βακτηριακής ανάπτυξης του παχέος εντέρου και τη βελτίωση της βιοδιαθεσιμότητας πολυπεπτιδίων και πρωτεϊνών που χορηγούνται από το στόμα. Έχουν επιχειρηθεί διάφορες προσεγγίσεις συμπεριλαμβανομένης της χρήσης προφαρμάκων, επικαλύψεων που αποικοδομούνται από την ενζυματική δραστηριότητα της μικροχλωρίδας και πολυμερών επικαλύψεων που διαλύονται σε ειδικό pH. Μια άλλη στρατηγική βασίζεται στην εκμετάλλευση του σχετικού σταθερού χρόνου διέλευσης από το λεπτό έντερο των φαρμακευτικών μορφών δοσολογίας. Αυτή η ομιλία περιλαμβάνει την ορθολογική βάση για διάφορες προσεγγίσεις, τις γενικές πτυχές που σχετίζονται με το σχεδιασμό και τα τεχνολογικά χαρακτηριστικά των συστημάτων χορήγησης φαρμάκων του παχέος εντέρου, μαζί με την ταξινόμηση και τον ορισμό τους.

Μαθησιακά αποτελέσματα

Στο τέλος αυτού του διαδικτυακού σεμιναρίου θα είστε σε θέση να:

1.  Κατανοήσετε το σκεπτικό για την χορήγηση φαρμάκων του παχέος εντέρου.


2. Προσδιορίσετε τους διάφορους φυσιολογικούς καθοριστικούς παράγοντες για το σχεδιασμό των συστημάτων χορήγησης στο παχύ έντερο.


3. Συγκρίνετε τις διάφορες προσεγγίσεις που προτείνονται, την κρισιμότητα και τους περιορισμούς.


4. Ενημερωθείτε για καθιερωμένες και αναδυόμενες τεχνολογίες που εμπλέκονται στην κατασκευή συστημάτων χορήγησης φαρμάκων του παχέος εντέρου.


5. Αναγνωρίσετε τον πιθανό ρυθμιστικό αντίκτυπο των συστημάτων χορήγησης φαρμάκων παχέος εντέρου.


Για την εγγραφή σας στο webinar:

Παρακαλούμε εγγραφείτε συμπληρώνοντας τη Φόρμα Εγγραφής εδώ ή  ακολουθήστε τον σχετικό σύνδεσμο στο φυλλάδιο του webinar εδώ.

Διατηρήστε αρχείο με τις λεπτομέρειες ροής του συμβάντος που θα εμφανίζονται στην οθόνη σας τη στιγμή της εγγραφής σας.

Συνεχιζόμενη εκπαίδευση

Μετά το online σεμινάριο (webinar) θα εκδοθεί βεβαίωση παρακολούθησης. Η συνεδρία θα είναι μία ώρα Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης.

 

 

Recommended Posts